NL

Research and Education

   Symposiums in België

back

Wie graag meer wetenschappelijke onderbouwing wil voor het gebruik van de natuurlijke stoffen kan zich inschrijven op één van volgende symposiums. Daarbij wordt een algemene opleiding gegeven in het systeemdenken met natuurlijke stoffen door het onafhankelijk wetenschappelijk Instituut PURES Research & Education.

Deze symposiums worden exclusief ingericht voor medische professionals.

Accreditatie wordt steeds aangevraagd voor artsen.

 

SYMPOSIUMS 2019 | AFGELOPEN SYMPOSIUMS


SYMPOSIUMS 2019 (telkens op zaterdag):

26 JANUARI 2019 | Hormonale stoornissen en menopauze

Een evenwichtige hormonale huishouding is essentieel voor een goede gezondheid. Alle hormonen hebben een regelfunctie en sturen belangrijke processen in het lichaam. Sommige van deze processen zijn uitermate complex en maken meestal gebruik van negatieve terugkoppeling om het hormonaal evenwicht te bewaren. Veranderingen in de normale hormonale huishouding kunnen hierdoor met heel wat klachten in het lichaam, maar ook in de geest, gepaard gaan.
Dit symposium wil daarom een duidelijk wetenschappelijk overzicht bieden van essentiële hormonale processen en de functie van de hypothalamus en hypofyse in het bewaren van het hormonaal evenwicht. Hierbij zal de focus gelegd worden op verstoringen van deze systemen en hoe zij tot diverse pathologieën en klachten kunnen leiden, met extra aandacht voor menopauzale klachten zoals hot-flushes, nachtelijk zweten etc. Daarnaast worden ook de mogelijkheden van natuurlijke stoffen in de ondersteuning van hormonale evenwichten toegelicht vanuit een puur wetenschappelijke benadering.

30 MAART 2019 | Neurologische degeneratie en neurologische problematiek

Ouder worden en de verouderingsprocessen die ermee gepaard gaan vormen een grote belasting voor onze lichamelijke, maar zeker ook geestelijke, gezondheid. Vooral een achteruitgang van de geestelijke gezondheid, en de mogelijkheid om ooit dement te worden, boezemt heel wat angst in bij het merendeel van de bevolking. Naar schatting 70% van de Vlamingen heeft schrik om ooit dement te worden en vraagt zich af of ze niks kunnen doen om dementie te
voorkomen?
Ons zenuwstelsel is een uitermate complex systeem waarin een goede regeling van de fysiologische processen essentieel is. Gedurende ons hele leven maken we namelijk van dezelfde post-mitotische neuronen gebruik voor het versturen van de zenuwsignalen. Het gezond
houden en gezond verouderen van het zenuwstelsel is dan ook van groot belang om de
functionaliteit van deze neuronen de behouden.
In dit symposium willen we een wetenschappelijk overzicht bieden van de meest hedendaagse neurologische problematiek. Naast verouderingsziektes zoals Parkinson en Alzheimer zal ook dieper ingegaan worden op neuropsychiatrische aandoeningen (vb. ADHD, autisme, depressie, …). Hierbij zal de mogelijke rol van natuurlijke stoffen vanuit een wetenschappelijk standpunt worden benaderd.

1 JUNI 2019 | Kanker: nieuwe inzichten

Het ontstaan van kanker wordt vaak afgeschreven als pech of toeval dat een bepaalde persoon erdoor getroffen wordt. Maar is dit wel zo? En is het normaal dat de etiologie van kanker hierdoor naar de achtergrond verdwijnt?
Steeds meer patiënten, maar ook artsen, zitten met vragen omtrent het veilig gebruik van natuurlijke stoffen tijdens en na de behandeling bij kanker. In dit symposium zal in eerste instantie een overzicht geven van de wetenschappelijke evidentie voor natuurlijke middelen en hun werkzaamheid en veiligheid bij de klassieke therapieën. Aangezien het wetenschappelijk onderzoek in dit domein erg snel evolueert zullen ook de meest recente wetenschappelijke inzichten worden toegelicht.

5 OKTOBER 2019 | Allergische reacties en intoleranties

Ze kunnen zich uiten in een onschuldige nies of in een levensbedreigende anafylactische shock. Allergische reacties zijn heel divers en dit zowel in oorsprong als in de symptomen die ze mogelijks veroorzaken.
Dit symposium wil een helder overzicht bieden over de rol van het immuunsysteem in het ontstaan van allergische reacties (vb. eczeem, netelroos, glutenintoleranties, …) en de verschillende types allergische reacties die zich kunnen voordoen. Een brede waaier aan allergenen, gaande van ingeademde stoffen tot voedingsintoleranties, zal hierbij worden toegelicht. Daarnaast zullen ook de mogelijkheden van natuurlijke stoffen, die het lichaam kunnen ondersteunen in het omgaan met allergenen, op een wetenschappelijke manier worden benaderd.

Locatie: Bluepoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem
Prijs voor een symposium: 69 EUR (Prijzen inclusief syllabus, koffie & thee, lunch)
€ 50,- korting bij inschrijving van de 4 symposiums samen.
Duur: van 9u tot 16u met healthy lunch

 Schrijf u hier in


Deze symposiums gaan ook door op donderdagavond enkel voor artsen & apothekers:

Hormonale stoornissen en menopauze

24 JANUARI 2019 (Gent) | 31 JANUARI 2019 (Beringen)

Neurologische degeneratie en neurologische problematiek

28 MAART 2019 (Gent) | 4 APRIL 2019 (Beringen)

Kanker: nieuwe inzichten

23 MEI 2019 (Gent) | 6 JUNI 2019 (Beringen)

Allergische reacties en intoleranties

26 SEPTEMBER 2019 (Gent) | 10 OKTOBER 2019 (Beringen)

Locatie Gent: Holiday Inn Gent, Maaltekouter 3, 9051 Sint-Denijs-Westrem
Locatie Beringen: Hotel & Business center Mezzo, Paalsesteenweg 170, 3583 Beringen
Duur: van 19u30 tot 22u45 (inclusief syllabus, soep en broodjes)

 Schrijf u hier in (enkel artsen & apothekers)



AFGELOPEN SYMPOSIUMS
27 januari 2018:

Toxines en detoxificatie: wetenschappelijke aanpak of nonsens?

Worden we dagelijks belast door toxische stoffen uit onze voeding, drinkwater en omgevingsstoffen, of loopt het niet zo’n vaart? Moeten we ons beschermen tegen mogelijke schade door vervuilende stoffen of is het risico op lichaamsschade klein? Is bescherming tegen dergelijke stoffen zelfs mogelijk? Is er mogelijk verband met vastgestelde pathologie? De vraag naar rationele, wetenschappelijk onderbouwde info leeft zowel bij patiënt als arts.

Dit symposium wil aan medische professionals een helder beeld geven van stoffen die we bedoeld en onbedoeld uit onze omgeving, voeding, medicatie enz. binnen krijgen. De mogelijke ongewenste effecten, zowel op celniveau alsook de gevolgen op heel ons functioneren op korte en lange termijn, worden wetenschappelijk aangetoond. Zowel algemene systemische verstoring als specifieke symptomatiek komen aan bod.

Ook de wijze om opstapeling van toxines te voorkomen, zowel in het algemeen als voor zeer specifieke stoffen wordt in dit symposium bevattelijk en praktijkgericht aangebracht.
Deze biochemische benadering van detoxificatie als wetenschappelijk aan te pakken onderdeel van de best mogelijke behandeling is een must voor elke arts.

24 maart 2018:

Essentiële factoren voor de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem en herstel

Een normaal werkend immuunsysteem wordt als evident aanzien. Het is echter een complex samenspel van diverse organen en lichaamssystemen, die sterk afhankelijk zijn van een gezonde ontwikkeling en afrijping tijdens de eerste levensjaren. Ook reeds vóór de geboorte zijn er bepalende factoren die de normale ontwikkeling van ons immuunsysteem beïnvloeden. En tijdens onze levensjaren blijven heel wat externe invloeden zoals bijvoorbeeld milieu en levenswijze de normale werking van ons immuunsysteem op de proef stellen.
Steeds meer mensen hebben klachten van ofwel een overprikkeld ofwel een ondermaats werkend immuunsysteem. Allergische reacties, auto-immuunziekten, verminderde weerstand en allerlei immuun-gerelateerde aandoeningen kennen een steeds verder stijgende prevalentie.

Dit symposium geeft een wetenschappelijk overzicht van zowel de ontwikkeling van een gezond werkend immuunsysteem als van de diverse factoren die de normale werking verstoren. De vele nieuwe behandelingen voor aanpak van een ontregeld immuunsysteem worden belicht. Daarbij worden ook de mogelijkheden van natuurlijke stoffen in de ondersteuning van de normale ontwikkeling én voor balansherstel van het immuunsysteem wetenschappelijk aangetoond.

2 juni 2018:

Anti-ageing: de invloed van stress, voeding en andere omgevingsfactoren

Zo lang mogelijk jong blijven: we willen het allemaal. En dat betekent méér dan de eerste kraaienpootjes zo lang mogelijk uitstellen. We willen ook op hoge leeftijd gezond en vitaal blijven.
We leven momenteel wel langer dan vroeger, maar zijn we ook langer gezond? Heel wat mensen onder ons verouderen sneller dan misschien nodig is, en het aantal personen met specifieke ouderdomsziekten als Alzheimer en Parkinson groeit gestaag aan.
Wetenschappelijk onderzoek legt via genetisch en epigenetisch onderzoek steeds verder bloot welke factoren een specifieke rol spelen bij te snelle veroudering. Daarbij spelen niet alleen de genetische aanleg, maar vooral ook allerlei omgevingsfactoren een cruciale rol. Op een aantal verouderingsfactoren kan men wel degelijk een bewezen invloed uitoefenen.

Dit symposium geeft een wetenschappelijk overzicht van het verloop van zowel de zichtbare veroudering op algemeen niveau als van de minder zichtbare veroudering op celniveau.
De diverse soorten anti-ageing behandelingen worden toegelicht. Ook de mogelijkheden van natuurlijke stoffen bij afremmen en herstellen van abnormaal snelle verouderingsprocessen worden wetenschappelijk aangetoond.
29 september 2018:

Kanker: hoe bijwerkingen voorkomen en wat nà de behandeling?

Zowel patiënten als artsen hebben tal van vragen over het veilig gebruik van natuurlijke stoffen tijdens en na de behandeling bij kanker.
Patiënten zoeken in hun hoop op herstel overal naar betrouwbare informatie over mogelijkheden om hun kankertherapie te optimaliseren en bijwerkingen te voorkomen.
De arts wil vooral zekerheid dat zijn klassieke therapie geen afbreuk zal krijgen door de natuurlijke stoffen die de patiënt wil gebruiken en raadt dit daarom uit veiligheidsoverweging veelal af.
In de praktijk vullen heel wat patiënten hun klassieke behandeling toch aan met natuurlijke stoffen, vaak zonder medeweten van hun arts en zonder grondige kennis van zaken.
Dit symposium wil een helder overzicht geven van welke natuurlijke stoffen er wetenschappelijk bewijs is dat ze werkzaam zijn én veilig samengaan met de klassieke kankertherapie en welke niet:

  • Enerzijds worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten aangebracht over natuurlijke middelen die de kans op herstel wel degelijk kunnen versterken.

Daarbij wordt vooral het belang van de mitochondriën en de pancreas uitgelicht.

  • Anderzijds wordt op dit symposium specifieke informatie gegeven over het correct gebruik van natuurlijke stoffen:
  • Waar moet je op letten om te weten of een stof veilig is?
  • Welke dosis is veilig én efficiënt?
  • Wat is absoluut te mijden?

Evidence based en praktijkgericht symposium dat elke medische professional de nodige houvast geeft voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling die het beste resultaat biedt.

15 december 2018:

Epigenetica Congres: epigenetische invloed op de ontwikkeling van allergieën en luchtwegaandoeningen.

Van vele erfelijke ziekten is gekend dat ze ontstaan door bepaalde fouten in ons DNA. Deze fouten leiden tot problemen in de synthese van eiwitten die nodig zijn voor belangrijke biologische processen. Het is echter niet enkel de intrinsieke DNA code die van belang is voor een correcte genexpressie. Er kunnen namelijk belangrijke modificaties op ons DNA aanwezig zijn die de regulatie van onze genen beïnvloeden zonder de DNA code te wijzigen. Deze modificaties kunnen aan de basis liggen van gezondheid en ziekte en worden bestudeerd in de epigenetica.

Epigenetische veranderingen worden samen met ons DNA overgeërfd maar in tegenstelling tot fouten in de DNA sequentie zijn veranderingen in dit epigenoom wel omkeerbaar. Allerhande omgevingsfactoren zoals de voeding, toxines, stress, … hebben een invloed op epigenetische modificaties waardoor deze omgevingsfactoren dus via het epigenoom de genexpressie kunnen veranderen en het ontstaan van bepaalde ziektes in de hand kunnen werken.
In dit congres zullen gespecialiseerde topwetenschappers dieper ingaan op enkele hedendaagse thema’s (o.a. lucht pollutie, toxines, stralingsintensiteit, …) die onze epigenetische modificaties kunnen beïnvloeden. Daarbij zal specifiek de nadruk gelegd worden op hoe deze veranderingen aanleiding kunnen geven tot diverse pathologieën, zoals o.a. het ontwikkelen van allergieën en luchtwegaandoeningen. Steeds met een link naar de hedendaagse medische praktijk.


top

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - events@pures.be
Disclaimer